Zieke maatschappij!


Onze gemeenteraad had een ludieke actie bedacht om zelf te ontkomen aan het opruimen van alle vuurwerktroep die na de jaarwisseling op straat achterbleef. Ze bood de bevolking een cadeaubon aan voor elke volle zak resttroep die ingeleverd zou worden. De bonnen konden worden ingeleverd bij enige bakkers in de gemeente. Enthousiast gingen sommige mensen aan de gang want een lekkere taart was nooit weg! Op twee januari gingen enige inwoners met hun volle zak naar een van de inleverpunten. Er arriveerde zelfs iemand per auto met een tjokvolle achterbak. Die had zeker komend weekend een feestje te vieren!  Een paar jochies gingen verwachtingsvol met hun bonnen naar de bakker en wat kregen ze: een roombroodje! De jochies zagen dat roombroodje echter helemaal niet zitten en vroegen beleefd of ze voor die bon dan niet een warm saucijzenbroodje konden krijgen. Helaas, dat kon niet, een dergelijke versnapering was echt te duur, die kostte meer dan een euro en een euro was precies de beloning van de gemeente.

Zelfs op de plaatselijke dodenakker.
Onze  gemeente probeert trouwens op allerlei manieren de inwoners te strikken met het doel geld in de zak te houden. Alle plantsoenen werden beroofd van hun beplanting tenzij de omwonenden de boel zelf wilden gaan onderhouden. Er  werd kenbaar gemaakt dat bijna alle afvalbakken in de dorpen zouden worden verwijderd en dat de bewoners zelf een bak konden “adopteren” of een vervuilende leefruimte zouden moeten accepteren. Het enige dat de gemeente er wijzer van wordt is twee banen van schoonmakers. Wat kan dat zijn op de totale begroting: een druppel op een gloeiende plaat!
Plaatselijke parkeerplaats
Maar het kan nog erger. De burgemeester van Almere bood de jongeren een skatepark aan als ze de schade tijdens de jaarwisseling zouden weten te beperken tot € 100.000. De waanzin ten top gedreven en niet te begrijpen dat zoiets in ons land kan!

Op de eerste dag van het nieuwe jaar liet minister Opstelten weten dat hij zich zeer opwond over de agressie jegens hulpverleners door zieke geesten. Hij vond het natuurlijk heel treurig dat ook mensen in dit land ogen en handen verloren hadden, een kind comateus in het ziekenhuis lag,  een 2-jarig kindje ernstig gewond raakte en een  vader zelfs het leven liet, maar dat vond onze minister van veiligheid geen reden het vuurwerk te verbieden. Uiteindelijk was het wel een eigen keuze van die vuurwerkslachtoffers om naar buiten te gaan; ze hadden ook binnen kunnen blijven! Een eeuwenoude traditie moet je niet zomaar afschaffen, vond de minister. (De zondagsrust was natuurlijk ook een eeuwenoude traditie maar het geld moet rollen, dus die kon op de schop!)

De particuliere vuurwerkschade door afgebrande huizen, auto’s, en wat nog meer, bedroeg dit jaar € 9 miljoen. Daar moet nog bij worden opgeteld: alle  medische kosten, inzet van extra agenten en ME,  verwoestingen aan scholen, bushokjes en wat meer. Onze overheid luistert niet naar wat het volk wil en Opstelten negeert dat de meerderheid voor een vuurwerkverbod is en maakt zich er met smoesjes van af. Want waarom konden Frankrijk en België het vuurwerk wèl probleemloos verbieden?

We hebben het hier nog niet eens gehad over het dierenleed dat in deze periode ontstaat. Behalve duizenden honden en katten die volledig door het geknal dagenlang  in de stress schoten, werden er in Maurik  ganzen met rotjes tot ontploffing gebracht en in Medemblik een kat vermoord, verloor een hondje zijn poot. Wat is er niet aan verontreiniging in de atmosfeer en in de bodem terecht gekomen. We leven in een zieke maatschappij en het wordt hoog tijd dat de overheid daar nu eens serieus op gaat inspelen. Desnoods door nieuwe regels en het hernieuwd instellen van strafkolonies, zoals die er vroeger in ons land waren!

Een krantencolumnist schreef op 3 januari: Stel dat je leest in de krant over een curieuze maar hardnekkige traditie in Senegal of Burkina Faso, waarbij men ogen en handen offert. In het hele land worden branden gesticht en het is traditie om op grote schaal bezittingen van anderen te vernielen. De politie die erop afgestuurd wordt, wordt door traditievierende, uitzinnige meningen bekogeld en verjaagd. We zouden ons hoofd schudden over de achtergebleven negervolken met wie het nooit iets worden zal! Een ander schreef over de verbazing in Amerika over wat hier tijdens de jaarwisseling gebeurt en suggereert dat ons land wel de indruk moet wekken een boertig en onbeschoft moerasvolk te  zijn, dat zich met succes verzet tegen de beschaving!

Nou, dit moest er even uit, volgende keer weer een column over onze mooie natuur!

4 januari 2014


3 opmerkingen:

Peter zei

Bravo! Maar of het helpen zal?

M.K. Zevenbergen zei

Puntig artikel. Maar wat moet je er als burger tegen doen. Zelfs verkiezingen zijn geen modus aangezien je in dit land eerst met valse voorwendsel wordt gelokt en vervolgens krijgt wat je niet gevraagd heb. Het hele stelsel is ziek!

Angela zei

In dezelfde woonplaats is ontdekt dat een tweede kat vermoord is door voorwerk. Vastgebonden in een put en toen doodgemarteld met ontploffend vuurwerk. Misselijk word je er van, hoe kan een mens dit toch doen. Inderdaad, dit is een doodzieke wereld geworden!

Een reactie posten